Wist je dat je een nieuwbouwappartement of -woning kan kopen die al verhuurd is? Dit is toch de perfecte investering.

Wanneer de commercialisering van een project op haar einde loopt, kiezen sommige projectontwikkelaars ervoor om de laatste eenheden te verhuren. Deze oplossing is voordelig voor hen én biedt eveneens voordelen voor investeerders.

Een nieuwbouwappartement al verhuren nog voor het verkocht is, is namelijk een slimme manier om kopers te vinden. Voor investeerders is dit type aankoop een zegen. Het pand heeft al een goede huurder en zo ben je zeker dat je investering rendeert. Je wint ook tijd want je moet zelf niet op zoek naar een geschikte huurkandidaat. Ook het verkrijgen van een lening gaat vlotter omdat je al een huurovereenkomst kan voorleggen.

  • Gegarandeerde huurinkomsten: je kent de maandelijkse huurprijs en weet perfect op welke termijn je investering terugbetaald is.
  • Onmiddellijk rendement: de huur wordt meteen op jouw rekening gestort zodra de akte verleden is bij de notaris.
  • Geen huurbeheer: je hoeft niets meer te doen. Er is geen termijn te overbruggen tussen de oplevering en ondertekening van de huurovereenkomst, je hebt geen makelaarskosten, de huurder woont al in het appartement en de plaatsbeschrijving is gemaakt.
  • Vertrouwen van de bank: om een woonkrediet te verkrijgen als investeerder, durft de bank al eens moeilijk doen. Zeker wanneer je zelf geen 20 procent van het totaalbedrag aanlevert. Met een ondertekend huurcontract loopt alles vlotter, gaat de kredietaanvraag makkelijker en krijg je een voordeliger tarief.
  • Geen verrassingen: je kent de geschiedenis van je huurder.
  • Alle voordelen van nieuwbouw: een gegarandeerde meerwaarde. Je koopt een woning naar de laatste bouwnormen die eenvoudig is in beheer. Je hebt jarenlang geen werk en geen kosten. Met andere woorden: je investeert met een gerust hart.

Onder bepaalde voorwaarden is het ook mogelijk om een verhuurd appartement te kopen en er dan zelf te gaan wonen. Interessant voor investeerders én voor “nep-investeerders”: mensen die een pand kopen om er hun hoofdverblijfplaats van te maken nadat ze het enkele maanden of jaren verhuurd hebben. Dit is een oplossing voor mensen die pas in de (verre) toekomst dichter bij de stad willen wonen. Expats of oudere mensen, bijvoorbeeld. Ze kopen het pand om het vervolgens te verhuren. Zo winnen ze een deel van hun investering terug. Daarna, zodra de huurder vertrekt, trekken ze er zelf in.