Is de zomer het juiste moment om je woning te verkopen?

4 minuten lezen

Léa Léonard 👩🏻‍💻

Léa Léonard 👩🏻‍💻

Specialist in het ontcijferen van vastgoedtermen

Is de zomer een ideaal moment om je huis te verkopen? Ontdek hoe minder concurrentie, lichtinval, en slimme marketing jou kunnen helpen!

In de vastgoedsector bestaan nogal wat vooroordelen. Eén van de hardnekkigste is dat de zomer niet de meest geschikte periode is om je woning of appartement te verkopen. Maar dat klopt helemaal niet! Elk seizoen heeft voor- en nadelen. Daarom geven onze vastgoedexperts hier enkele nuttige tips om je vastgoed in volle zomer te verkopen.

Waarom zou je je huis of appartement in de zomer verkopen?

Er is weinig concurrentie

Als je schrik hebt dat er te veel concurrentie is, is de zomer het perfecte seizoen om een woning of appartement te koop te zetten! We stellen inderdaad vast dat er tijdens de zomermaanden minder aanbod is, grotendeels vanuit het vooroordeel dat de zomer geen goede periode is om te verkopen.

Als je dan juist wel je woning of appartement te koop zet, is er voor de potentiële kopers minder keuze en dus ook minder kans dat ze gaan aarzelen tussen twee of meer verschillende panden en meer kans dat jouw woning of appartement sneller verkocht zal zijn.

Perfecte timing om de troeven van jouw woning extra te benadrukken

Misschien oogt je woning soms een tikkeltje donker of klein. Als je de deuren, ramen en gordijnen open zet, zorgt de zomer echter voor meer licht en de foto’s van een luchtige woning of appartement zullen ongetwijfeld de aandacht trekken van potentiële kopers.

Tegelijk moet je er ook voor zorgen dat het er voldoende koel blijft, want zeker als er buiten een hittegolf heerst, kan een woning waar het te warm is een slechte indruk nalaten bij de bezoekers. Als je ook een mooi terras of tuin hebt, dat een echte meerwaarde is voor jouw pand, kan je zeker de beste prijs krijgen voor je huis of appartement als je het in de zomer te koop zet.

Onze vijf tips je woning of appartement te verkopen in de zomer

1. Denk aan de homestaging van je woning

Neem de tijd om je huis prachtig op te maken met mooie make-up en accessoires. Dat kan door alles wat niet neutraal is in huis schoon te maken of op te ruimen, of zelfs door enkele kleine verfraaiingswerken uit te voeren. Je kan ook met bloemen en groene planten voor een stukje natuur binnen zorgen.

2. Zorg ervoor dat je zoekertje een echte blikvanger is

Nadat je je woning helemaal hebt opgefrist, kies je best ook voor aantrekkelijke advertenties. Zorg voor beeldmateriaal van hoogstaande kwaliteit om de aandacht van potentiële kopers te trekken: foto’s, professionele video’s en virtuele bezoeken zullen in vergelijking met andere advertenties een wereld van verschil maken.

Lever zoveel mogelijk specifieke informatie over je woning of appartement, zoals de oppervlakte van de verschillende kamers, de gebruikte materialen, enzovoort. Geef ook de afstand aan tot de winkels, de scholen en de opstapplaatsen van het openbaar vervoer. Op die manier zet je de troeven van je vastgoed echt in de kijker.

Denk er ook aan om via zoveel mogelijk verschillende kanalen zoals  vastgoedsites, sociale media, maar ook borden met “te koop”, duidelijk te maken dat je woning of appartement te koop is.

3. Blijf ook klaar om te antwoorden

Als je op vakantie vertrekt, plan dan goed je afwezigheid. Heb je internet op je vakantieadres? Ben je beschikbaar om telefonisch op vragen van kandidaat-kopers te antwoorden of om bezoeken te plannen? Je woning of appartement verkopen, vergt nu eenmaal heel wat organisatie. Daarom kan het interessant en aangewezen zijn om een vastgoedprofessional in te schakelen om jou te begeleiden bij de verkoop en om toch nog volop van je vakantie te genieten.

4. Maak het verschil met andere aanbieders

Als het duidelijk is dat je woning of appartement te koop is, zullen de eerste bezoekers komen. Bied hen in de eerste plaats een glas water, frisdrank of koffie aan. Klinkt dat raar? Het is nochtans de ideale manier om het ijs te breken en om de bezoekers de kans te bieden bij zomerse temperaturen hun dorst te lessen.

Als ze dan klaar zijn voor het bezoek, zorg er dan voor dat je op alle mogelijke vragen kan antwoorden. Zowel over de juridische als technische aspecten, als over de buurt. Je moet tonen dat je weet waarover je spreekt om de verkoop te kunnen afronden. Maar om snel te verkopen tegen de best mogelijke prijs is het altijd aangewezen je te laten begeleiden door een vastgoedexpert.

5. Stel een verkoopstrategie op

Aangezien elke woning of appartement uniek is, heb je ook een unieke verkoopstrategie nodig die aangepast is aan jouw woning of appartement. Hoe doe je dat? Door je te laten helpen door lokale professionals die heel goed het reilen en zeilen van de vastgoedmarkt in jouw regio kennen.

De lokale makelaars, fotografen en marketingspecialisten van We Invest werkt, begeleiden jou van A tot Z in het verkoopproces. Het grote voordeel daarvan vertaalt zich in sprekende cijfers: onze experts slagen erin om dankzij de verschillende diensten die ze voorstellen jouw woning of appartement te verkopen voor een prijs die 3,6% hoger ligt dan het gemiddelde.

Als je jouw woning of appartement snel en tegen de hoogst mogelijke prijs wil verkopen, ontdek dan hoe We Invest je kan begeleiden. Heb je hulp nodig om de verkoop van jouw woning of appartement zo optimaal mogelijk te laten verkopen?

Ontdek onze meerwaarde

Verder lezen?