Makelaars hebben niet altijd een goede naam en reputatie. Ze worden weleens bestempeld als overbetaald en overbodig. Maar hun professionele troeven hebben meer voordelen dan je denkt. Ontdek hoe een makelaar je winst kan opleveren.


Je krijg een eerlijke verkoopprijs

Het verkopen van je huis begint bij een correcte schatting. Potentiële kopers maken meteen een eerste selectie volgens hun budget. En jij wil uiteraard een eerlijke prijs krijgen voor je vastgoed. Het succes van je verkoop begint dus bij een juiste inschatting.

Als eigenaar zonder ervaring in vastgoed heb je meestal een beperkt zicht op de markt en de prijzen. Bovendien strooit de emotionele band die je hebt met je woning soms zand in de ogen. Een makelaar heeft een neutrale visie en kent de lokale huizenmarkt. Hij kan inschatten hoeveel een koper voor je pand wil betalen en kan diezelfde potentiële koper overtuigen van de vraagprijs met concrete argumenten.

Online tools die de waarde van je vastgoed bepalen via een vragenformulier gaan te kort door de bocht. Statistieken zijn één ding. De realiteit is complexer. Voor een correcte schatting is een bezoek ter plaatse nodig. We Invest-makelaars combineren 4 schattingstechnieken om de ideale verkoop- of verhuurprijs te bepalen. Benieuwd? Vraag snel je gratis schatting aan.


Je bespaart tijd

Time is money. Een makelaar selecteert potentiële kopers met grote slaagkansen en organiseert huisbezoeken in jouw plaats. Ook overdag, wanneer jij wellicht op je werk zit. En in het daglicht ziet je woning er nu eenmaal op zijn best uit.

Bovendien begeleidt een makelaar je bij alle stappen in het verkoopproces. Zowel jij als je potentiële koper krijgen praktisch advies, van het afsluiten van een woonkrediet tot de keuze van de notaris of de extra kosten. Zo bespaar je waardevolle tijd.

Bij We Invest zijn onze makelaars zowel overdag als ’s avonds beschikbaar. Ook tijdens het weekend. Zo gaat er geen kans verloren om een sterke kandidaat de woning te laten bezichtigen.


Je maakt gebruik van innovatieve tools

Makelaars maken gebruik van de nieuwste technieken om je pand te verkopen. Bijvoorbeeld met virtual reality of via levensechte 3D-renders een woning verkennen. Je trekt meteen het juiste publiek aan en triggert de interesse al, nog voor potentiële kopers op bezoek komen.

Bovendien wordt je pand, onder meer met de innovatieve technieken, in de kijker gezet op platformen voor andere professionals. Met een groter bereik en een snellere verkoop als resultaat.


Je slaapt op beide oren

In euro’s is het niet uit te drukken, maar gemoedsrust is goud waard. Een professionele makelaar neemt je zorgen weg. Van administratie en rechtsbijstand tot de risico’s van een directe verkoop: met een makelaar kies je voor een veilige immotransactie.

Bovendien wijst hij of zij je de weg door het complexe verkoopproces. Je krijgt ondersteuning bij de administratie en hebt snel antwoord op al je vragen of bezorgdheden.

De ultieme voldoening? Die krijg je als je woning tegen de juiste prijs en in de best mogelijke omstandigheden verkocht is. De commissie van een makelaar is die tevredenheid achteraf meer dan waard.

Ook vastgoed in je portefeuille? Maak een afspraak met een We Invest-agent in je buurt.